1. Organizator in izvajalec 2. Ljubljanskega FIDE turnirja maj 2017 (v nadaljevanju: turnirja) je Šahovski klub EnPassantiz Ljubljane.
 1. Turnir bo potekal od petka, 5. maja do vključno torka, 23. maja tega leta v prostorih Osnovne šole Bičevje, Splitska ulica 13, Ljubljana. Igralo se bo 5 kol. Igralni dnevi so petki in torki. Datumi igralnih dni so: 5.5., 9.5., 12.5., 16.5., 19.5. in rezervni termin 23.5.2017. En petek v sredini maja je zaseden zaradi Osnovnošolskega prvenstva Ljubljane zato je predviden dodaten 6. termin.
 1. Igralo se bo 5 kol po švicarskem sistemu.  Organizator preskrbi igralne garniture, igralci z belimi figurami pa so obvezni prinesti digitalne šahovske ure.
 1. Pravico do udeležbe imajo vsi igralci in igralke, ki poznajo pravila igre šaha FIDE in ŠZS in katerih FIDE standardni rating ne presega 2200 ter plačajo pristopnino.
 1. Namen turnirja je omogočiti pridobivanje in izboljševanje FIDE ratinga za standardni šah in slovenskega enotnega ratinga ter pridobivanja šahovskega znanja mladim šahistom in ostalim  šahovskim amaterjem.
 1. Igralni dnevi so petki in torki s pričetkom ob 17.00, konec seanse predvidoma ob 20.30.
 1. Igra se eno kolo na igralni dan s tempom igranja 60 minut na igralca, s časovnim dodatkom 30 sekund za vsako potezo.
 1. Zapisovanje poteka igre (partije) je obvezno do konca. Originalni zapisniki partij (formularji) so last organizatorja turnirja. Vse partije in izidi bodo dosegljivi na spletni strani turnirja,
 1. Prelaganje partij praviloma ni možno. V primeru šahovske prireditve (prekrivanje terminov), ki bi se je želela udeležiti večina tekmovalcev, se turnir podaljša za en igralni dan.

10.Poimensko prijavo za udeležbo (z navedbo rojstnega datuma in elektronskega naslova) je potrebno do 28. aprila poslati na elektronski naslov: marjan.butala@guest.arnes.si ali s SMS sporočilom na mobilno številko 070-810-600, na kateri se dobijo tudi dodatne informacije glede tekmovanja. Zamudniki se lahko prijavijo na kraju tekmovanja, pred pričetkom 1. kola, vendar plačajo višjo pristopnino.

 1. Pristopnina za udeležbo na turnirju je 15 evrov za vse ki se prijavijo do 28.4.2017. Za vse ostale je prijavnina 20 evrov. Prijavnina se z gotovino vplača na dan pričetka tekmovanja ali nakaže na TRR ŠK En Passant SI56 6100 0000 4132 741, odprt pri Delavski hranilnici d. d., Ljubljana, ravno tako do pričetka tekmovanja (na dan tekmovanja prinesite potrdilo o vplačilu).
 1. Turnirska stran je:www.sah-ljubljana.si
 1. Kriteriji za končno uvrstitev so standardni šahovski glede za švicarski sistem igranja in bodo določeni s turnirskim pravilnikom.
 1. Predvidene so praktične nagrade (medalje za tri prvouvrščene na turnirju, knjige,…). V primeru večjega števila igralcev (več kot 40) bo za prvo mesto tudi denarna nagrada.
 1. Pred tekmovanjem se med udeleženci izvoli pet članski turnirski odbor.
 1. Dovoljeni čas zamude na partijo je 15 minut.
 1. V igralni dvorani ni dovoljena uporaba elektronskih naprav. Če igralcu zazvoni mobitel ali druga prenosna naprava, izgubi partijo. Mobilne naprave so lahko shranjene v igralčevi torbi, vendar morajo biti izklopljene. Prav tako ni dovoljeno pitje alkoholnih pijač in kajenje.
 1. Glavni sodnik turnirja je Marjan Butala, licencirani državni šahovski sodnik iz Ljubljane in sodnik z licenco za FIDE rating.
 1. Turnir bo ratingiran pri FIDE na listi za standardni šah in pri ŠZS na listi za enotni slovenski rating.
 1. V primeru premajhnega števila prijavljenih se turnir odpove.
 1. Šahisti (-tke) ter njihovi spremljevalci (-ke)med tekmovanjem niso posebej zdravstveno ali nezgodno zavarovani, zato organizator ne prevzema nikakršnih obveznosti iz tega naslova. V primeru povzročene materialne škode za le-to odgovarja povzročitelj.
 1. Možno je uporabljati šolsko parkirišče in prosto dostopna parkirišča pred in ob šoli. Igralni prostor je enostavno dostopen tudi z invalidskimi vozički.

 

Ljubljana, 10.4. 2017                                                              Ana Srebrnič,

predsednica ŠK En Passant

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja